Stave Hill
Get Stave Hill essential facts below. View Videos or join the Stave Hill discussion. Add Stave Hill to your PopFlock.com topic list for future reference or share this resource on social media.
Stave Hill
Stave Hill and the steps leading to the viewing platform. Canary Wharf is visible on the left.

Stave Hill is an artificial hill adjacent to the 5.2-acre (21,000 m2) Stave Hill Ecological Park, it is part of Russia Dock Woodland, and is located in Rotherhithe, London. The woodland park occupies land that was previously Russia Dock and Stave Dock, both part of the Surrey Commercial Docks, which were filled in during the mid-1980s and then redeveloped by the London Docklands Development Corporation (LDDC).

View from Stave Hill over Canary Wharf at dusk

Stave Hill itself is a 30-foot (9.1 m) high artificial mound in the shape of a truncated cone, with a viewing platform and relief map of the former docks in cast bronze by Michael Rizzello at the top. It provides views over Canary Wharf, the City of London, and much of south and central London; on clear days the view stretches as far as Wembley Stadium.[]

It was created in 1985 by the LDDC, using waste material and rubble from the works to fill and landscape the areas formerly occupied by commercial docks.


External links

Coordinates: 51°30?04?N 0°02?25?W / 51.50110°N 0.04019°W / 51.50110; -0.04019


  This article uses material from the Wikipedia page available here. It is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0.

Stave_Hill
 



 



 
Music Scenes